Άνοιξη και cherry blossoms στην Κορέα

안녕! 안녕! Άνοιξη στην Κορέα τώρα, και τι σημαίνει άνοιξη; Cherry blossoms! (Δηλ. Ανθισμένες κερασιές ΑΛΛΑ χωρίς κεράσια) Βέβαια αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο τα μόνα cherry blossom που έχουν μείνει πια είναι 3 πεταλάκια στο πατάκι του αυτοκινήτου μου σε αποσύνθεση….Αλλά ας μιλήσουμε για αυτή την μαγική 1,5 εβδομάδα που κράτησαν, μιας και η βροχή φέτος τα ξαπόστειλε 1 ώρα αρχύτερα [*meme mister μπούτιας που κάνει ΑΑΑΑΑΑΑ*]

Πότε ανθίζουν τα cherry blossom

Κάθε χρόνο βγαίνει προγνωστικό για το πότε θα ανθίσουν τα cherry blossoms. Πρώτα ανθίζουν πιο νότια και αργότερα πιο βόρεια. Φέτος ξεκίνησαν στις 24-25 Μαρτίου και 2 Απριλίου είχαν αρχίσει κιόλας να πέφτουν δυστυχώς. Στη Σεούλ δε που ξεκίνησαν λίγο πιο μετά, έπιασε μια βροχή….Δεν θα πω άλλα. Τώρα, όταν τα cherry blossom είναι στην κορύφωση, τότε έχουμε πολλά ωραία φεστιβάλ. Νομίζω γενικά, για να τα δει κάποιος θα πρέπει να έρθει 30 Μαρτίου στην χώρα να είναι μέσα στο χρονικό πλαίσιο, αν και κάθε χρόνο όπως είπα βγαίνει χάρτης.

Είναι δυστυχώς η κλιματική αλλαγή, που ενώ τα όμορφα αυτά δεντράκια κρατούν 2 εβδομάδες, έπεσαν τόσο γρήγορα…Ακόμα και όταν οπεφτουν όμως είναι τόσο μαγικά μιας και έχεις μια βροχή από πέταλα να πέφτουν παντού. Bonus αν πιάσεις ένα πέταλο στον αέρα, τότε θα έχεις τύχη. Για αυτό και θα δεις πολλούς Κορεάτες να περπατούν με τα χέρια ανοιχτά!

Ροζ cherry blossom

Είναι όντως ροζ;

Τα πανέμορφα αυτά δεντράκια είναι ΚΑΙ ροζ! Δηλαδή, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, από λευκό, απαλό ροζ έως και έντονο ροζ! Όπως και να είναι το χρώμα όμως, είναι πανέμορφα και δεν τα χορταίνεις. Μάρτυράς μου το κινητό μου που έχει 200 ίδιες φωτογραφίες ΑΛΛΑ δεν σβήνω καμία!

Απαλό ροζ cherry blossom

Σε όλη την διάρκεια των cherry blossom ένιωθα πως είμαι χαρακτήρας σε σειρά anime.

Λευκά cherry blossom

Πού μπορώ να τα δω;

Θα τα δεις παντού, ιδιαίτερα σε πάρκα! Ωστόσο, γνωστά μέρη για να τα απολαύσεις στην Σεούλ, είναι το Yeouido park, Sonyudo park με ομορφη θεα το Yeouido, τον ποταμο Han και το μετρό της γραμμής 2 που περνά απέναντι από το ποτάμι , λίμνη Seokcheon όπου βρίσκεται το κάστρο από το lotte world, Namsan Seoul tower, Seoul forest, και φυσικά το campus στο Kyunghee university Σεούλ.

Για εκτός Σεούλ, προτείνω το Gyeongju, όπου επέλεξα να τα δω και εγώ φέτος, ανάμεσα σε όλα τα παραδοσιακά κτήρια και τους βασιλικούς τάφους εποχής Σίλλα.

Βασιλικός τάφος στο Gyeongju

Μάλιστα αν σου αρέσει και το τρέξιμο, διοργανώνουν και cherry blossom marathon, όπου τρέχεις σε έναν δρόμο (δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα ειναι αυτά) και γεματο με cherry blossom. Νομίζω πως γενικά έχω αρχίσει και παθαίνω κάτι με το Gyeongju.

Τώρα πλέον, όλα είναι καταπράσινα, μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε πολύ ωραίο καιρό, και μετά ξεκινούν οι βροχές…..

Αυτά από εμένα προς το παρών! Αν σου αρέσουν τα άρθρα και θέλεις να βλέπεις περισσότερες φωτογραφίες, μπορείς να με βρεις στο instagram @themeanbrunette