Πήγαμε σε γάμο στην Κορέα

Πριν 2 Σαββατοκύριακα, πήγα στον πρώτο κορεάτικο γάμο (όχι με την έννοια του παραδοσιακού). Όσοι δεν ξέρετε ο δικός μου ο γάμος ήταν πολιτικός. Μας πρόλαβε ο κορονα και δεν έγινε ποτέ τελετή, αν αναρωτιέστε γιατί αυτός ήταν ο πρώτος γάμος και όχι ο δικός μου.

Σε αυτό το άρθρο θα σας πω πως ήταν ο γάμος και όλες μου τις παρατηρήσεις περί αυτού.

Προσκλήσεις

Παιδιά οι Κορεάτες το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Πριν τον γάμο πας και κάνεις φωτογράφιση με ΠΟΛΛΑ νυφικά! Φυσικά και βγάζεις φωτογραφίες κατά την διάρκεια του γάμου αλλά αυτές οι πριν δεν συγκρίνονται! Οι φωτογραφίες που βγάζεις πριν τον γάμο χρησιμοποιούνται και για τις προσκλήσεις.

Καμία σχέση με τις αναλογικές προσκλήσεις που γνωρίζουμε εμείς. Ολόκληρο “site” στήνεται ως πρόσκληση όπου βλέπεις (αμέτρητες) φωτογραφίες του ζευγαριού, το μέρος και την ώρα της τελετής καθώς και το countdown των ημερών για τον γάμο. Υπερπαραγωγή! (ή μπορεί εγώ να είχα να πάω σε γάμο πολλά χρόνια…Νομίζω ο τελευταίος γάμος πρέπει να ήταν του νονού μου που πήγα)

Όπου γάμος και χαρά

Εδώ στην Κορέα υπάρχουν διάφοροι τύποι γάμων που μπορείς να κάνεις. Υπάρχει ο παραδοσιακός γάμος με τα hanbok. Υπάρχει ο γάμος σε εκκλησία, ο γάμος σε venue, συνήθως σε χώρο ξενοδοχείων και ο πολιτικός που ουσιαστικά πας και κάνεις τα χαρτιά μόνος σου δεν χρειάζεται καν μάρτυρες…είναι λες και πας στην Εφορία ένα πράγμα για να δώσεις χαρτιά.

Πριν 2 Σαββατοκύριακα, ήμασταν με τον Τζιχουν καλεσμένοι σε έναν γάμο ενός συναδέλφου του. Το πρώτο σοκ, ήταν όταν έμαθα πως όλοι ντύνονται λες και πάνε στην δουλειά και όχι σε γάμο εδώ στην Κορέα. Κανένας δεν πρέπει να είναι ντυμένος καλύτερα από την νύφη ή την οικογένεια του ζευγαριού. Μαχαίρι στην καρδιά για μια Ελληνίδα όπως καταλαβαίνετε! Τι είδαν τα ματάκια μου…..κάπου πρέπει να πήρε και το μάτι μου teenager με συνδυασμό κάλτσα σαγιονάρα…..ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ!

Όταν μπήκαμε στο Venue είχε παντού λουλούδια! Μύριζε σαν ανθοπωλείο. Όποιος είχε αλλεργίες….Από ότι άκουσα γενικά αυτός ο γάμος ήταν extravaganza. Πριν μπεις μέσα στην αίθουσα, υπάρχει ένα γκισέ όπου γράφεις το όνομά σου, πρέπει να πεις αν είσαι από την μεριά του γαμπρού ή της νύφης, και μετά παίρνεις φάκελο όπου βάζεις το δώρο (τα χρηματα) και το βάζεις σε ένα κουτί που έχουν. Μετά από αυτό μπήκαμε στην αίθουσα. Μπροστά μπροστά ήταν ένα σχέδιο με το που είναι όλα τα τραπέζια και που κάθεσαι. Βρήκαμε το τραπέζι των καθηγητών και πήγαμε να κάτσουμε.

Θέα από το τραπέζι μας

Υπήρχαν δεξιά και αριστερά τραπέζια, και στην μέση είχαν κάνει έναν μεγάλο διάδρομο όπου θα περπατούσε το ζευγάρι. Στο τέλος του διαδρόμου υπήρχε ένα αγαπητό πρόσωπο του ζευγαριού όπου μιλούσε για το ζευγάρι. Στον τοίχο δε, υπήρχε ένα τεράστιο πανό όπου πάνω του έπαιζαν φωτογραφίες του ζευγαριού και όταν μπήκε η νύφη μέσα βλέπαμε από το πανό, όσοι δεν είχαμε ορατότητα να δούμε το ζευγάρι.

Η τελετή

Αφού μπήκε μέσα η νύφη, και έγινε η τελετή, καμία σχέση με τις δικές μας μιας και το άτομο που έκανε όλο το “πρόγραμμα” δεν είχε κάποια ιδιότητα να κάνει γάμο απλά έλεγε ιστορίες και λογοπαίγνια. Έκανα υπόκλιση ο ένας στον άλλο, και μετά πήγαν στους γονείς, πρώτα της νύφης και μετά του γαμπρού και έκαναν και εκεί υποκλίσεις. Όσο γίνονταν αυτά, εμείς όλοι καθόμασταν στα τραπέζια. Έπειτα, 3 φίλοι του γαμπρού ήρθαν μπροστά από το ζευγάρι και τραγούδησαν. Μετά από αυτούς βγήκε και ένας άλλος, από ότι κατάλαβα γνωστός και τραγούδησε (τι συμβαίνει με τους Κορεάτες και τα τραγούδια τέλος πάντων..εγώ θα ήμουν τελείως άβολα να στέκομαι και να κοιτάζω να τραγουδάνε μπροστά μου κόσμος)

Το ζευγάρι στην οθόνη
Νύφη και γαμπρός

Μετά από αυτό, άρχισαν να φέρνουν τα φαγητά. Συνήθως σε τέτοιους γάμους υπάρχει μπουφέ, αλλά αυτός ο γάμος ήταν course menu.

Μενού

Η νύφη και ο γαμπρός ειλικρινά δεν ξέρω αν έφαγαν. Γιατί εκεί που έβγαζαν το γλυκό ήρθαν πάλι στην αίθουσα, αυτή την φορά η νύφη με άλλο νυφικό και άλλο μαλλί.

Και μαζί με τους γονείς, άρχιζαν να χαιρετούν τον κόσμο από τραπέζι σε τραπέζι. Καμία σχέση όμως με την Ελλάδα που θα πεις και 2 κουβέντες. Απλά είπαν γειά σας και έφυγαν. Νομίζω πως εσωτερικά όλοι οι καλεσμένοι έκαναν παράπονα γιατί κρατάει ο γάμος τόσο πολύ. Μετά το γλυκό, απλά άρχισε να φεύγει ο κόσμος, έτσι, χωρίς να χαιρετήσει το ζευγάρι ή κάτι τέτοιο. Λες και είσαι σε καφέ! Ένα ελληνικό όμως στοιχείο που με έκανε να γελάσω πολύ ήταν οι καλεσμένες άνω το 50 ξεσήκωσαν ο,τι διακόσμηση υπήρχε στο τραπέζι! Ακόμα και στο δικό μας ήρθε μια γυναίκα μας κάνει τα θέλετε αυτα; Και πριν πούμε κάτι απλά βούτηξε όλα τα λουλούδια αχαχα.

Τελευταία σχόλια

Και να σας δώσω και λίγο τσαγάκι, ο γαμπρός είναι μεγαλύτερος από τον άντρα μου και η κοπέλα που παντρεύτηκε αυτό τον μήνα παίρνει το πτυχίο της από την σχολή της (Bachelor) 👀

Γενικά ήταν μια διαφορετική εμπειρία, μου έκανε εντύπωση μιας και δεν έχει σχέση με τους γάμους που ξέρουμε….Τώρα αν θα ήθελα μια τέτοια τελετή….όχι! Την δική μου την φαντάζομαι πολύ διαφορετική χάχα ίσως προς τα αμερικανικά πρότυπα θα έλεγα…Αν συμφωνήσουμε ποτέ στις ημερομηνίες με τους καλεσμένους από τόσες χώρες δηλαδή και αντί για γάμο κάνουμε βαφτίσια έτσι όπως το πάμε από αναβολή σε αναβολή αχαχαχ

Αυτά για τον κορεάτικο γάμο που πήγα! Αν έχετε ερωτήσεις γράψτε κάτω από το άρθρο για να σας απαντήσω αν ξέχασα τίποτα 🤍

Βρες με στο ινσταγκραμ/ youtube/ tiktok themeanbrunette και δες όλα τα καθημερινά stories από Κορέα!