Ο όμορφος oppa

안녕~ σήμερα σας έχω μια φρέσκια ιστορία για να σου φτιάξει την διάθεση και να σε κάνει να γελάσεις! για όσους δεν το ξέρετε είμαι δασκάλα στην Κορέα πλέον, και καθημερινά ακούω πολλά μαργαριτάρια από τα παπιά μου, όπου παπιά= παιδιά γιατί όταν πάω να τα πάρω από την βιβλιοθήκη και με ακολουθούν, νιώθω σαν παπιά που πάει με τα παπάκια της.

Με το νέο έτος ξεκίνησα να κάνω μαθήματα σε πολύ μικρά παιδάκια τα οποία για μένα έχουν την περισσότερη πλάκα γιατί μιλάνε ακατάπαυστα. Πρόσφατα λοιπόν έχουμε το δράμα της μικρής Τζόι η οποία ερωτεύτηκε. Πάω να τα πάρω τα παιδάκια και βλέπω την Τζόι πρώτη στην σειρά να έχει χαζέψει να κοιτάει στην άλλη άκρη και να λέει στα κορεάτικα “τι ωραίος που είναι….τι όμορφος..” κοιτάζω απέναντι και βλέπω πως μιλάει για ένα από τα αγόρια άλλης τάξης απέναντι. Δεν δίνω σημασία πάμε στην τάξη, και εκεί που την ρωτάω πως είναι σήμερα ακολουθεί ο εξής διάλογος:

-πώς είσαι σήμερα Τζόι;

-είμαι θυμωμένη!

-γιατί;;

-επειδή ήρθατε να μας πάρετε και εγω δεν μπορούσα να δω περισσότερο τον όμορφο OPPA!

-Ποιον λες;

-Τον oppa που είναι πολύ ψηλός! τον είδα χθες στις σκάλες και μου άρεσε πάρα πολύ!

που λέτε, η Τζόι την προηγούμενη μέρα, όντως είδε ένα ψηλό παιδι, τον Μάρτιν στις σκάλες και έτρεξε βολίδα στην βιβλιοθήκη να ρωτήσει τον σύζυγο της γυναίκας που έχει το φροντιστήριο ποιο είναι αυτό το όμορφο παιδί. “Τον λένε Μάρτιν” της λέει (εντωμεταξύ Μάρτιν και αυτός) και γυρνάει η Τζόι και του λέει.

“Μάρτιν; μα πως γίνεται να έχετε το ίδιο όνομα και αυτός να είναι όμορφος ενώ εσύ είσαι άσχημος;”

Για να σιγουρευτώ ότι λέμε τον ίδιο, βγάζω το κινητό μου που έχω φωτογραφίες από τα project των παιδιών. “Αυτόν εδώ λες;” της λέω, “ναι!” Μου απαντάει. Τι το ήθελα και εγώ που της έδειξα την φωτογραφία μετά μου ζητούσε να της την στείλω….

ξεκινάει το μάθημα με το τραγουδάκι. Αυτή την εβδομάδα κάνουμε τις μέρες. Today is Monday να λέει το τραγουδι…όμορφος oppa να τραγουδάει η Τζόι….τα υπόλοιπα παιδάκια να της λένε να τον παντρευτεί να ησυχάσουμε! Κάθε λέξη που έλεγε, κολλούσε και από πίσω το “όμορφος oppa”. “Αντε, τώρα που θα τελειώσει το μάθημα θα τον δεις.” της λέω όταν ετοιμάζονταν να φύγουν “πουν να τον δω κυρία θα έρθει η μαμά μα με πάρει.” μου λέει, και με το που βγαίνει από την τάξη τον έψαχνε η καημένη αλλά δεν είχε τελειώσει.

Χθές ξαναειχα την Τζόι πάλι τα ίδια. της λέω “Τζόι θα του πάρεις δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου;”

“ωχ! πρέπει να πάρω δώρο τι θα πάρω!; ” έλεγε κρατώντας το κεφάλι της. τι ήθελα και ρώταγα! μετά να δείτε τι έγινε. εκεί που ΠΑΛΙ μας έλεγε για τον όμορφο oppa χτυπάει η πόρτα και μπαίνει μέσα ο ΜΑΡΤΙΝ (ο μικρός) να αφήσει κάτι βιβλία. αυτό ήταν! Η Τζόι ούρλιαξε και άρχισε το χειροκρότημα. Ο Μάρτιν έφυγε τρέχοντας.

Όταν είχα μάθημα ρώτησα τον Μάρτιν “τι γίνεται έχεις μια θαυμάστρια”

Η απάντηση του Μάρτιν ήταν “δεν την θέλω.”

περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η ιστορία την επόμενη εβδομάδα 🤣

Τζόι ετών 9