Δασκάλα αγγλικών στην Κορέα

안녕~ Πάει καιρός από τότε που έγραψα στο μπλόγκ! Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να είμαι τόσο απασχολημένη με το που γύρισα Κορέα και το να κρατάς μπλογκ youtube και τικτοκ παράλληλα με δουλειά….είναι λίγο δύσκολο ㅠㅠ. Όσοι με παρακολουθείτε στο ινσταγκραμ και στο youtube, έχετε καταλάβει ότι έχω ρίξει μεγαλύτερη βαρύτητα στο youtube αυτούς τους μήνες…η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να τα κάνω όλα μαζί….

Φαντάζομαι αναρωτιέστε τί δουλειά κάνω! Ας το πάρουμε από την αρχή όμως. Πλέον, και για τουλάχιστον 5 χρόνια δεν θα ζω Σεούλ. Ζω σε μια πόλη κοντά στην Ντέγκου, και εδώ, δεν βλέπω πολλούς ξένους, οπότε οι επιλογές είναι περιορισμένες για δουλειά. Συγκεκριμένα, έχεις 2 επιλογές. Ή σε εργοστάσια της samsung, LG κ.α ή δασκάλα αγγλικών.

Τι χρειάζεται για να γίνεις δασκάλα αγγλικών;

Για να εργαστεί κάποιος στην Κορέα ως δάσκαλος-α αγγλικών, θα πρέπει να του χορηγηθεί βίζα Ε2. Αυτό για να γίνει όμως, προϋποθέτει πως είσαι από αγγλόφωνη χώρα (έχεις διαβατήριο από Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία Ν.Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Καναδά). Αν όμως έχεις βίζα F6, όπως εγώ, τότε μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά αν ο εργοδότης φυσικά, κρίνει ότι κάνεις για την θέση. Έτσι έγινε με εμένα. Έστειλά το βιογραφικό μου σε μια ανάρτηση που είδα και με κάλεσαν για συνέντευξη. Εκεί είδαν ότι τους έκανα και πήρα την θέση. Φυσικά, για να εργαστείς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις πτυχίο από πανεπιστήμιο που είναι τουλάχιστον 4 χρόνια.

Πώς είναι η δουλειά;

Η δουλειά έχει πλάκα. Η ώρα περνάει ευχάριστα να πω την αλήθεια. Διδάσκω 8 τάξεις την εβδομάδα και κάνω και ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα τα κορεατόπουλα να είναι πιο ήρεμα σαν παιδιά. αλλά όχι! Δεν έχω πολλά μικρά παιδάκια έχω μεγαλύτερων τάξεων που είναι λίγο πιο ήρεμα, αλλά η ΜΙΑ μικρή τάξη που έχω με εξουθενώνει. Να φανταστείτε πρέπει να τους βγάζω πλάνο που θα κάθονται για να είναι ήρεμα (και πάλι δεν είναι)

Πόσες ώρες δουλεύεις;

Οι ώρες που δουλεύω δεν είναι και τόσο βολικές. Τώρα καταλαβαίνω τις δασκάλες μου στα φροντιστήρια!! Το ωράριο είναι 1:30 με 20:30. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15:20 οπότε πριν από αυτό, ετοιμάζω το υλικό της ημεράς και όσος χρόνος μου μένει τρώω μεσημεριανό. Κάποιες μέρες είμαι φουλ μαθήματα και δεν έχω ελεύθερο χρόνο ένω κάποιες άλλες έχω κενό οπού διορθώνω βιβλία ή απλά ξεκουράζομαι. Οι ώρες είναι λίγο περίεργες γιατί, ήδη τα πρωινά μου είναι γεμάτα με δραστηριότητες και κορεάτικα μαθήματα (θα ήθελα και άλλες αλλά…..δεν υπάρχει χρόνος) και το βράδυ δεν προλαβαίνω να κάνω κάποια έξτρα δραστηριότητα μιας και το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Επίσης, λόγω ωρών, το φαγητό μου είναι περίργο. Δεν προλαβαίνω να μαγειρεύω πολλά γεύματα και δεν θέλω κιόλας το βράδυ να κάτσω να μαγειρέψω…..οπότε έχω κολλήσει και με το θέμα κιλών.

Άδειες στην Κορέα

Άλλο ένα θέμα είναι οι άδειες στην Κορέα. όχι μόνο στην δική μου δουλειά αλλά γενικά. Ουσιαστικά στην Κορέα διακαιούσαι μόνο 1 ρεπό τον μήνα! Οπότε, μέσα στον χρόνο μπορείς να πάρεις άδεια 11 μέρες! Μετά λέτε η Κορέα έχει πολλές αργίες. Ευτυχώς που έχουμε τόσες! Αφήστε που από τον Οκτώβρη δεν είχαμε καμία αργία πάλι…Περιμένω το Σόλλαλ πως και πως. Και αυτές τις 11 μέρες δεν τις παίρνεις μαζεμένες δυστυχώς. Για παράδειγμα, εγώ έχω 5 μέρες τώρα μετά τα Χριστούγεννα και τις υπόλοιπες το καλοκαίρι. Μόνο αν δουλεύεις σε σχολείο έχεις παραπάνω άδεια (αλλά στα σχολεία δύσκολο να προσλάβουν κάποιον που δεν είναι από αγγλόφωνη χώρα)

Τελικές σκέψεις

Η δουλειά αυτή είναι ωραία, όμως δεν είναι κάτι που το βλέπω ως μια μόνιμη κατάσταση. Αν όμως δεν δούλευα, θα με είχε πιάσει κατάθλιψη όπως στην Αμερική! Ίσως να μου άρεσε περισσότερο η Αμερική αν είχα μια full time δουλειά όσο έμενα εκεί, γιατί το να είσαι σπίτι μόνος δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Παρ’ όλο που και στην Αμερική έκανα πολλές δραστηριότητες. Οσο, και να το κάνεις το να δουλεύεις και να βγάζεις χρήματα σε κάνει να νιώθεις πιο ευχάριστα, και μπορέις να κάνεις και περισσότερα πράγματα.