Η κατάρα της κερασιάς

Αγαπητοί μου, 안녕! Έπιασε η άνοιξη, είμαστε στον μήνα Απρίλιο και τι σημαίνει Απρίλιός; Ανθισμένες κερασιές! ( ή αλλιώς 벚꽃 ή στα ιαπωνικά sakura) Και σήμερα όπως βλέπουμε στον τίτλο θα μιλήσουμε για την κατάρα της ανθισμένης κερασιάς!

Όσοι περιμένετε να ακούσετε κάποιο θρύλο θα σας απαγοητεύσω λυπάμαι. Θα μιλήσω για την προσωπική μου κατάρα-δράμα διότι δεν μπορεί να μου συμβαίνει αυτό, δεν έχω δει ποτέ τις κορεάτικες ανθισμένες κερασιές!

Mood

Ας το πάρουμε από την αρχή. Όλα μου τα ταξίδια στην Κορέα έγιναν χειμώνα ή καλοκαίρι άρα no κερασιές. Πήγα να μείνω μόνιμα στην Κορέα το 2019 φθινώπορο, έλα που όμως έπρεπε να φύγω τον Μάρτιο και να γυρίσω τον Απρίλιο γιατί κανόνιζα τον γάμο στην Ελλάδα και μάντεψε. Καραντινούλα…άρα μέχρι να βγώ από την καραντίνα…παπαλα οι κερασιές. “Δεν πειράζει!” λέω στον εαυτό μου, “την επόμενη άνοιξη”

Τι έγινε την επόμενη άνοιξη; 1 εβδομάδα πριν ανθίσουν οι καταραμένες έφυγα για Αμερική! Και ξαναλέω..”δεν πειράζει, την επόμενη άνοιξη θα είσαι εκεί” Και τι γίνεται φέτος; Δεν θα το πιστέψεις, αυτή την στιγμή που γράφω το άρθρο, οι κερασιές έχουν ήδη ανθίσει και εγώ πάω στην Κορέα σε 1 εβδομάδα από τώρα! Δηλαδή έλεος! Δεν με θέλει πρέπει να το πάρω απόφαση…’Ετσι, για παρηγορία, πήγα εδώ γύρω να δω τις κερασιές, λέει ο Τζιχουν “το ίδιο είναι” δεν είναι όμως. Άλλο να έχεις τα μεγάλα δέντρα και άλλο τα εδώ που είναι τάπες λίγο πιο ψηλά από εμένα.

πάμε να το δούμε σε κλίμακα παρακαλώ

είναι πραγματικά πανέμορφα δέντρα και όσο σκέφτομαι πόσο πιο τέλειο θα είναι στην Κορέα τρελένομαι

Φέτος μάλιστα πήγα στον Ιαπωνικό κήπο να δω τις κερασιές αφού κατάλαβα πως ούτε φέτος θα τις δω στην Κορέα

Ιαπωνικός κήπος golden gate park, San Francisco

Άραγε θα τις δω ποτέ τις κορεάτικες κερασιές; ή πάλι κατι θα τύχει (και λέει μένω έγκυος και την επόμενη άνοιξη όταν ανθίσουν εγώ θα γεννάω) Χριστέ μου! Εύχομαι να τις δω και εγώ και εσείς, όσοι δεν τις έχετε δει ακόμα. Κουράγιο!

Ελπίζω να σας έκανα να γελάσετε πάντως με αυτό το μικρό άρθρο, και υπόσχομαι ότι σύντομα θα σας γράψω νέες ιστορίες από Κορέα! Όσο για τις κερασιές, κάντε καμία ευχή μπας και τις δω καμία φορά γιατί θα καταντήσω να ουρλιάζω σαν τον mister μπούτια στο τέλος.

Δες όλα τα πόστ στο instagram εδώ

και τα ταξίδια μας στο youtube εδώ

그럼 이만~