Οδηγός γάμου- βίζα F6

얘들아 안녕! Τι σας έχω σήμερα; Μια ερώτηση που έχω λάβει κάποιες φορές αλλά από το 2019 πάει καιρός, δεν τα έχω φρέσκα, σήμερα όμως έκατσα έψαξα τα αρχεία μου και είπα να κάνω έναν, όσο πιο πλήρη, οδηγό μπορώ σχετικά με την ερώτηση που καιει, ξέρω δεν είναι άρθρο για όλους όσους διαβάζουν το μπλογκ (αγαπημένοι μου) αλλά καλό είναι να υπάρχει και αυτό μιας και στην Ελλάδα οι πληροφορίες για τέτοια θέματα είναι μηδαμινές…Πάμε να τα αναλύσουμε! Στο τέλος του άρθρου θα βρεις τα αρχεία όπως μου τα έδωσαν (προσοχή μπορεί να αλλάζουν για αυτό επικοινώνησε με την πρεσβεία.)

Ολα του γάμου δύσκολα

Αποφάσισες να κάνεις το μεγάλο βήμα με τον/την σύντροφό σου και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις..Σε νιώθω, το έχω περάσει και εγώ, μάλιστα δούλευα σε υπηρεσία πριν πάω Κορέα που δεν γινόταν να μαζέψω τα χαρτιά εύκολα με τα ωράρια (να ναι καλά ο υποδιευθυντής που με καμία εξωτερική δουλειά έκανα και τα δικά μου αχαχα) Τι χρειάζεσαι σε πρώτο πλάνο. Πρέπει να βγάλεις άδεια πολιτικού γάμου για εσένα μόνο, και πρέπει να πεις πως ο γάμος θα γίνει στην Κορέα. Πως το βγάζουμε αυτό, πρέπει να πας στο Ληξιαρχείο της περιοχής σου, για να ρωτήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά προσωπικά ήμουν δηλωμένη στης Τρίπολης οπότε η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως ήταν ήδη εκεί και δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω από εμένα. Συγκεκριμένα αυτά που ζητήθηκαν ήταν:

• Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως

• Απόδειξη του παραβόλου για την άδεια γάμου που βγαίνει από τα ΚΕΠ

• Τοπική εφημερίδα που αναγράφεται η αγγελία του γάμου με τα ονόματα και την ημερομηνία που θα γίνει ο γάμος (Πρέπει να γράφονται τα ονόματα και τα επίθετα του ζευγαριού, των γονιών, τόπος γέννησης, τόπος πρόσφατης κατοικίας και πού θα γίνει ο γάμος)

• Φωτοτυπία ταυτότητας

Θα σας τα πουν βέβαια και από το ληξιαρχείο τι ακριβώς θα χρειαστείτε (το λέω σε περίπτωση που έχει αλλάξει κάτι από αυτά που ξέρω εγώ και που μπορεί να έχει ξεφύγει κάτι)

Αν δεν έχετε ορίσει ημερομηνία μην σας απασχολεί βάλτε μια κοντά στον μήνα που σκέφτεστε, αρκεί να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση γιατί το χαρτί έχει ισχύ μέχρι 6 μήνες αν τα θυμάμαι καλά.

Πήρες την άδεια γάμου. και τώρα; Αφού την πάρεις, πρέπει να την πας στο γραφείο της περιφέρειας για APOSTILLE. Μπορείς πρώτα να μεταφράσεις σε κάποια υπηρεσία τα ελληνικά στα αγγλικά και μετά να βάλεις την σφραγίδα APOSTILLE, ωστόσο, κάτι σοκαριστικό που θα σου πω, Στην Κορέα δέχθηκαν ανεπίσημη μετάφραση στο district hall που δηλώνεται ο γάμος, δηλαδή πήρα APOSTILLE μόνο στην άδεια γάμου, έκανα μετάφραση τα ελληνικά στα αγγλικά και μετά ο άντρας μου τα αγγλικά σε κορεάτικα, και αυτό ήταν. Κουλό; Ναι Βοηθητικό; Πάλι ναι. Έτσι και αλλιώς αυτοί τσέκαραν την άδεια γάμου να έχει την σφραγίδα από πίσω και αυτό ήταν.

Αφού έχουμε την άδεια γάμου, την σφραγίδα , πάμε στην Κορέα κάνουμε την μετάφραση. Ο γάμος δηλώνεται σε district hall. Ο/Η σύντροφός σου θα ξέρει καλύτερα αυτά τα κομμάτια, θα πρέπει να κατεβάσει μια φόρμα γάμου δική τους να την συμπληρώσετε και να τις δώσετε μαζί με την ελληνική άδεια γάμου, την μετάφραση και φυσικά το διαβατήριό σου και την ταυτότητα του συντρόφου (να μην την ξεχάσει σαν τον δικό μου που τρέχαμε πίσω στο σπίτι πάλι!) Αφού τα δώσετε αυτά, Συγχαρητήρια, είστε παντρεμένοι, ούτε 5 λεπτά δεν θα πάρει χαχα (θα κρατήσουν αντίγραφο και θα πάρετε πίσω την άδεια γάμου)

Και μετά;


Την επόμενη μέρα, ή μετά από 2 (συγχωρέστε με δεν θυμάμαι) μπορεί ο/η σύντροφος να κατεβάσει το χαρτί που λέει ότι είστε παντρεμένοι. Αυτό πρέπει να μεταφραστεί από συμβολαιογράφο, να γίνει notarize και να πάτε για άλλο apostille στην Κορέα αυτή την φορά. Μόλις γίνουν αυτά, με την άδεια γάμου και τα κορεάτικα χαρτιά θα συνεννοηθείτε με την πρεσβεία για ραντεβού, να δηλώσετε τον γάμο. Σε περίπτωση που είστε προστατευόμενο μέλος οικογένειας, για να σας βρουν στο σύστημά τους θα σας ζητήσουν στοιχεία του πατέρα σας οπότε έχετέ τα και αυτά κάπου καλού κακού αν δεν θυμάστε ημερομηνίες γέννησης κτλ. Θα σας δώσουν και από εκεί ένα χαρτί. Με όλα τα σοιχεία.

VISA F6

Τώρα ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Ουσιαστικά, εσείς εδώ μόνο κάτι υπογραφές θα ρίξετε, το παλούκι το έχει αυτός που είναι από Κορέα ξεκάθαρα. Αυτό που έκανα εγώ είναι το ότι έστειλα email στην πρεσβεία της Κορέας στην Ελλάδα, και αυτοί μου έστειλαν τα αρχεία που πρέπει να συμπληρωθούν δεν σας τα ανεβάζω σε περίπτωση που αλλάξει ή έχει ήδη αλλάξει κάτι, είναι πολύ εξυπηρετικοί. Μέσα στα χαρτιά αυτά, θα πρέπει να συμπεριληφθεί έκθεση του πώς και πού γνωριστήκατε με τον σύντροφό σας, φωτογραφίες, μηνύματα, πόσες φορές έχετε πάει ο ένας στην χώρα του άλλου καθώς και χαρτί με τα οικονομικά του συντρόφου σας ότι και να μην δουλεύετε εσείς, να μπορεί να σας στηρίξει οικονομικά (τα πράγματα για την βίζα είναι αρκετά απαιτητικά)

Επίσης χρειάζεται να δηλωθεί ο γάμος και στις δυο χώρες. Στην προκειμένη περίπτωση, Ελλάδα και Κορέα. Κορέα είναι ήδη δηλωμένο, από τα βήματα παραπάνω, Ελλάδα, θα πρέπει να πάτε πίσω με το χαρτί που σας έδωσαν από την πρεσβεία, στο Ληξιαρχείο ΑΘηνών, και να δηλωθεί εκεί ο γάμος. Εκεί θα σας δώσουν και άλλο ένα χαρτί (ολέ!) με το οποίο θα πάτε στο Ληξιαρχείο της περιοχής σας για να κάνετε οικογενειακή μερίδα.

Αφου σας δώσουν και αυτό το χαρτί από εκεί, τα πέρνετε όλα μαζί, και τα χαρτιά που κατά βάση έχει συμπληρώσει ο/η σύντροφος για την βίζα, και πάτε πάλι Αθήνα….πρέπει να μεταφράσετε όσα είναι στα ελληνικά, σε αγγλικά, αυτό γίνεται στο υπουργείο εξωτερικών, αλλά, απέναντι ακριβώς, υπάρχει μια ιδιωτική υπηρεσία, που θα τα μεταφράσει πολύ πιο γρήγορα (μου τα μετέφρασαν σε λίγες ώρες ενώ το ΥΠΕΞ ήθελε τουλάχιστον βδομάδα)

Αφού γίνει η μετάφραση, μιλάτε με την Κορεάτικη πρεσβεία στην ΑΘήνα για να πάτε τα χαρτιά, μαζί με το διαβατήριό σας και να πληρώσετε ένα παράβολο για την βίζα, αν όλα είναι οκ σε 2 εβδομάδες θα σας πάρουν τηλέφωνο να πάτε να πάρετε το διαβατήριό σας. Υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσουν να πάτε για συνέντευξη αν κάτι δεν τους κολλάει, ή να σας πάρουν τηλέφωνο για επιπλέον χαρτιά. Προσωπικά δεν μου συνέβει τίποτα από τα δυο και όλα πήγαν ομαλά.

Όταν πάτε για το διαβατήριο, βίζα δεν θα πάρετε, παρά ένα χαρτί που θα το χρησιμοποιήσετε όταν πάτε πίσω στην Κορέα, για να κάνετε την αίτητση για βίζα στο immigration όπου θα ανήκετε βάση της κατοικίας σας, που θα πάρει 30 ημέρες για να εκδοθεί. Τα χαρτιά που θα χρειαστούν εκεί, καλύτερα να συνεννοηθεί ο σύντροφός σας, προσωπικά δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό γιατί ενώ είναι υπηρεσία για ξένους, άμα δεν πας μαζί κε κορεάτη δεν θα δεις προκοπή κάποιοι δεν μιλάνε και αγγλικά.

Υπάρχει και η επιλογή μιας τρίτης χώρας για την διαδικασία της βίζας, όπως Ιαπωνία για παράδειγμα, ωστόσο δεν έκανα αυτή την διαδικασία και δεν την γνωρίζω για να σου πω λεπτομέριες.

Μετά από όλα αυτά τα βήματα, είστε πλέον registered foreigner στην Κορέα και πρέπει να ανανεώνετε την βίζα κάθε χρόνο.

Ούφ! Κουραστικά ακούγονται τώρα που τα διαβάζω…Καλό κουράγιο παιδιά και καλά στέφανα!

Μπορείς να με ακολουθήσεις στο ίνσταγκραμ TheMeanBrunetteΚαι στο youtube themeanbrunettewith love,

TheMeanBrunette