Η μουσική στο παιχνίδι του καλαμαριού

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε ακούσει για την κορεάτικη σειρά που είναι νούμερο 1 στο νέτφλιξ μέρες τώρα, το παιχνίδι του καλαμαριού. Μάλιστα, αν έχετε τικτοκ σίγουρα θα βλέπετε τα βίντεο στην αρχική σας (τουλάχιστον η δική μου αρχική στο τικτοκ είναι γεμάτη με βίντεο spoiler ή βίντεο που φτιάχνουν νταλγκόνα)

Για όσους δεν ξέρουν την σειρά, πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα ή χρωστάνε και μπαίνουν σε ένα παιχνίδι για να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο. Το παιχνίδι όμως δεν είναι τόσο απλό μιας και αν χάσεις…σε σκοτώνουν. Θέλω να σταθώ όμως στην μουσική περισσότερο. Αυτή την περίεργη αλλά ταυτόχρονα ωραία μουσική. Πρώτα από όλα αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα παιχνίδια που βλέπουμε στην σειρά, είναι όλα παλιά κορεάτικα παιχνίδια, και όχι μόνο. Τα ρούχα και τα παπούτσια που φοράνε οι παίκτες, είναι και αυτά κάτι νοσταλγικό, συγκεκριμένα ο άντρας μου είπε ότι τα παπούτσια που βλέπουμε να φοράνε οι παίκτες τα φορούσαν όλα τα παιδιά στο δημοτικό. Η μουσική λοιπόν, είναι και αυτή μέρος της εποχής αυτής. Συγκεκριμένα το τραγούδι που ακούμε περισσότερο, στην σκηνή με τον Gong Yoo (που και σε αυτή την σκηνή βλέπουμε ένα άλλο παλιό παιχνίδι)

αλλά και σε άλλα κομμάτια της σειράς, για τους κορεάτες δίνει ένα άλλο συναίσθημα από ότι σε εμάς που δεν έχουμε ζήσει σε αυτή την εποχή ή δεν ξέρουμε. Ένα από τα κομμάτια που ακούμε  είναι το way back then (από τα αγαπημένα μου μέσα στην σειρά) Τώρα για μένα, και ίσως για τους περισσότερους που βλέπουμε την σειρά, η μουσική αυτή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία εκτός από ότι σε κάποιους αρέσει ή όχι ή δεν την εστιάζουν τόσο, αλλά, για τους κορεάτες, ηχεί διαφορετικά. Το όργανο που ακούμε, αυτό το φλάουτο να το πω, είναι ένα συγκεκριμένο όργανο που οι κορεάτες μαθαίνουν να παίζουν σαν μαθητές στο δημοτικό σχολείο.

Χθές βράδυ που το συζητούσα με τον άντρα μου, μου έλεγε πως ο συνδιασμός της συγκεκριμένης μουσικής με τις σκηνές που βλέπουμε είναι λίγο ενοχλητικές για αυτόν, ενώ για μένα είναι μια χαρά.

Και αυτή δεν είναι η μόνη μουσική που συνδέεται με την παιδική ηλικία, μιας και τα κομμάτια κλασσικής μουσικής που ακούμε, είναι μουσική που βάζουν σε διαγωνίσματα-εξετάσεις ακουστικών σε μαθητές λυκείου στην Κορέα πριν την έναρξη και μετά την λήξη του ακουστικού.

Άρα για εμάς τους ξένους τα κομμάτια που έπαιξαν στην σειρά μπορεί να ήταν πετυχημένα και να ταίριαζαν, στην πραγματικότητα είναι πολλά παραπάνω.

Ελπίζω να απολαύσετε την σειρά!

Μπορείς να με ακολουθήσεις στο instagram εδώ

Στο youtube εδώ και να κάνεις εγγραφή στο blog για να σου έρχεται ειδοποίηση για νέα άρθρα!

with love,

TheMeanBrunette