Πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζεις για την Κορέα

안녕! 안녕! Στο σημερινό θα δούμε πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για την Κορέα! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Τα περισσότερα σνακ στην Κορέα είναι γλυκά

Δυστυχώς τα αλμυρά σνακ στην Κορέα είναι μηδέν έως καθόλου (γενικά είμαι του γλυκού αλλά όλο γλυκό και γλυκό…) και δεν σου κάνω πλάκα, είναι όλα γλυκά ενώ δεν θα έπρεπε κάποιες φορές. Για παράδειγμα, κάνε με εικόνα όταν θέλω να αγοράσω σκορδόψωμο και ανακαλύπτω ότι πάνω έχει ζάχαρη! ΖΑΧΑΡΗ. Και μιας που μιλάμε για ψωμιά…όλα τα ψωμια είναι γλυκά, ακόμα και αυτά με το τυρί και δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας ψωμιά που είναι τραγανά απ’ έξω. Φυσικά και μπορείς να βρεις ευρωπαϊκό ψωμί, είχα βρει έναν γερμανικό φούρνο από μια φίλη, αλλά τα ψωμάκια ατομικά και ακριβά, οπότε μάντεψε! Κάποια ζυμώνει στο σπίτι!

Όλοι ακολουθούν τις μόδες

Αν κάτι είναι τρεντ, αν κάτι είναι καινούργιο όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ θα το έχουν/φοράνε/κάνουν χωρίς υπερβολές! Δεν έχω ξαναδεί λαό να κάνει κάτι παρόμοιο τόσο γρήγορα! Παράδειγμα, βγαίνουν νέα ακουστικά για το κινητό; Αντε.γεια. μέσα σε λίγα λεπτά sold out!

Οι άνθρωποι δεν μιλάνε μέσα στο μετρό

Στο μετρό επικρατεί ησυχία. Δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι. Αν είμαι μόνη μου, μου αρέσει η ησυχία ο καθένας κοιτάει την δουλειά του κτλ…από την άλλη όμως, όταν είμαι με μεγάλη παρέα, ειδικά όταν σχόλαγα από την δουλειά θέλαμε να μιλήσουμε (και εμείς από την νότια ευρώπη το έχουμε το να μιλάμε έντονα) έχουμε φάει παρατηρήσεις η αλήθεια είναι..

Η Κορέα είναι ασφαλής

Αυτό που ΑΓΑΠΩ για την Κορέα, και που τώρα που είμαι στην Αμερική είναι κάτι που μου έχει προκαλέσει παράνοια, είναι η ασφάλεια. Υπάρχουν κάμερες παντού, μπορείς να αφήσεις την τσάντα σου, το πορτοφόλι σου, το κινητό σου και οι πιθανότητες να σε κλέψουν είναι ελάχιστες έως καθόλου (εμείς στην Κορέα έτσι πιάνουμε τραπέζια, αφήνουμε το κινητό και πάμε να παραγγείλουμε).

Η Κορέα δεν έχει πολλές επιλογές vegan/vegeterian

Η Κορέα είναι μια χώρα που όλα αυτά είναι καινούργια, ειδικά αν βγείς έξω για φαγητό θα δυσκολευτείς, μιας και τα περισσότερα φαγητά έχουν πράγματα που ένας βίγκαν δεν μπορεί να φάει, π.χ το κιμτσι έχει μέσα fish sauce. Παρ όλα αυτά προτείνω να δοκιμάσεις εστιατόρια που έχουν φαγητό βουδιστικού ναού, τα περισσότερα πιάτα είναι βίγκαν, υπάρχουν ακόμα και κάποιοι φούρνοι σε εμπορικά και στην insadong που έχουν βίγκαν προϊόντα

빨리 빨리 (ppali ppali)

Η Κουλτούρα του γρήγορα γρήγορα δηλαδή. Οι Κορεάτες θέλουν οι υπηρεσίες να δουλεύουν γρήγορα, με καλή ποιότητα και αποδοτικά. Για αυτό και τα κτήρια χτίζονται γρήγορα (χωρίς πλάκα μου έχει συμβεί να πάω κάπου μετά από ούτε χρόνο και να μην αναγνωρίζω το μέρος) το φαγητό σερβίρεται γρήγορα στα εστιατόρια κ.α. Πάλι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, μου αρέσει τα πράγματα να γίνονται γρήγορα αλλά και εγώ να δουλεύω με αυτούς τους ρυθμούς. Η μάνα μου λέει μια φράση για μένα ” ό,τι θες το θές να γίνει χθές”

Google maps; τι είναι αυτό;

Ξεχάστε τους χάρτες της google στην Κορέα, γενικά η Κορέα είναι πολύ μυστικοπαθής για τα data των χαρτών της νομίζω λόγω Βόρειας Κορέας. (όταν είχε βγεί στις αρχές το pokemon go δεν μπορούσες να το παίξεις στην Κορέα λόγω των χαρτών) Καλύτερα να κατεβάσεις naver maps/kakao maps όταν πας στην Κορέα για πλοήγηση. Με google το πιο σίγουρο είναι να χαθείς.

Στην Κορέα δεν υπάρχουν πολλοί ξένοι

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2015, υπάρχουν κάπου στο 1.8 εκ. ξένοι στην Κορέα, δηλαδή 3.4% του πληθυσμού είναι οι ξένοι.

Οι άνθρωποι δεν προσέχουν όταν περπατάνε

Καλώς ήρθατε σε ένα από τα πράγματα που με εκνευρίζουν στην Κορέα… Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, περπατάνε με το κινητό στο χέρι και δεν βλέπουν καν που πάνε. Μίνι ιστορία. Βγαίνω από το μετρό, και πάω στην ουρά για τις κυλιόμενες (ναι όταν πας ή σχολάς από την δουλειά σου έχει τόσο κόσμο που ακόμα και οι κυλιόμενες έχουν ουρά) Βγάζω και εγώ το κινητό μου λοιπόν αφού περίμενα στην ουρά, και παρατηρώ ότι δεν κουνιόμασταν. Παιδιά! Ήταν ένας μπροστά μου και απλά είχε σταματήσει και κοιτούσε το κινητό του και από πίσω είχε δημιουργηθεί ούρα! Κάνε πιο πέρα και κοίτα το! Αν ακούσετε ποτέ κάποιον να φωνάζει βόδια στα ελληνικά εγώ θα είμαι!

Αυτά! Μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram εδώ

και στο youtube εδώ

τα λέμε

with love,

TheMeanBrunette