Καλησπέρα από Κορέα! Πρώτα από όλα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαβάζετε το μπλόγκ μου, και υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την Κορέα. Καθημερινά δέχομαι μηνύματα, και βλέπω πως πάρα πολλοί θέλετε να μείνετε στην Κορέα, είτε για σπουδές, είτε για δουλειές, οπότε, συχνά βλέπω ερωτήσεις για το πώς μπορεί να γίνει αυτό, όπως καταλαβαίνετε, η Κορέα δεν ανοίκει στην Ε.Ε, οπότε δεν μπορείς να μείνεις στην χώρα χωρίς βίζα. Έτσι έρχεται και το σημερινό άρθρο, για να ρίξετε μια ματιά. Προφανώς αυτά που θα δείτε παρακάτω είναι αυτά που γνωρίζω εγώ, και αυτά που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Κράτους εδώ. Οι περισσότεροι τύποι βίζας αφορούν μόνο υποικόους Ελλάδας δεν θα αναφερθώ σε βίζα γάμου ή βίζα μόνοιμου κάτοικου για ευνόητους , και πάλι, για τέτοια θέματα, καλό θα ήταν να μιλέσετε με τους αρμόδιους. Και ξεκινάμε!
Τουριστική βίζα
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τουριστική βίζα, δηλαδή, δεν χρειάζεται να βγάλουμε κάποια βίζα, μιας και όσες χώρες είναι στην συνθήκη Σένγκεν, μπορούν να παραμείνουν στην Κορέα μόνο με το διαβατήριό τους (χωρίς κάποια άδεια παραμονής) έως και 90 μέρες.Οπότε, αν ταξιδέψετε στην Κορέα, αυτό είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείτε να μείνετε στην χώρα (πράγμα που αν σκέφτεστε να μείνετε μόνιμα, καλύτερα να το κάνετε ώστε να δείτε αν σας αρέσει να μείνετε) *από τις 13 Απριλίου του 2020 αυτή η βίζα δεν υφίσταται και δεν θα υφίσταται μέχρι να σταματήσει το θέμα του ιού
Working holiday visa
ένας άλλος τύπος βίζα, ο οποίος δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά αν είστε υποίκοοι των παρακάτω χωρών, μπορείτε να την πάρετε. Αυτλη η βίζα έχει διάρκεια 1 χρόνο, απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 30 χρόνων. Ουσιαστικά είναι μια βίζα διακοπών, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα σε πανεπιστήμιο, ή και να δουλέψετε (συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένα επαγγέλματα) οι χώρες αυτές είναι:
Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Τσεχία, Δανία, Ελβετία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊβάν, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ
Φοιτιτική βίζα
Για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν για μπάτσελορ και ανώτερα, μπορούν να βγάλουν αυτή την βίζα, όσοι είναι μαθητές, επιτρέπεται να δουλεύουν μόνο 20 ώρες την εβδομάδα, απαγορεύεται να δουλεύουν πλήρη απασχόληση.
Βίζα εργασίας
Όσες δουλειές έχω συναντήσει μέχρι τώρα, ζητούν να έχει κάποιος ήδη βίζα, διότι αν σας χορηγήσουν βίζα, πέραν του ότι θα την πληρώσουν αυτοί, έχουν και την ευθύνη σας. Οπότε, αν είστε τυχεροί ή η εταιρία είναι μεγάλοι, μπορεί να σαν χορηγηθεί αυτός ο τύπος βίζας.
Και εδώ τελειώνει το άρθρο, ξαναλέω πως για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα καλό θα ήταν να μιλήσετε με τις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω διευκρυνήσεις, ώστε να πάρετε ολοκληρωμένες και σαφείς απαντήσεις, μιας και η κάθε περίπτωση διαφέρει. Αυτά από εμένα!
Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ίνσταγκράμ εδώ
Και φυσικά στο youtube εδώ
with love,
TheMeanBrunette