Γλυκειά μου καραντίνα vol.2

안녕 여기는 한국이야~ Μακάρι να είχα κάτι καλύτερο να γράψω από την καταθλιπτική καραντίνα, άλλα προς το παρόν αυτό έχω (νευρικά γέλια)

Θα σας πω πώς γίνεται η καραντίνα στην Κορέα και πως στην Ελλάδα. Και θα ξεκινήσω με της Ελλάδας, που δεν θα πάρει και πολύ ώρα. όταν ήρθα Ελλάδα, η καραντίνα ήταν 3ήμερη και πριν πας, έπρεπε να έχεις μαζί σου αρνητικό μοριακό τεστ του ιού 72 ώρες (επιπλέον από την Κορέα πρέπει να πάρει άδεια επανεισόδου στην χώρα) και να μπείς σε μια ιστοσελίδα να βάλεις τα στοιχεία σου και να κατεβάσεις ένα QR code για να μπεις στην Ελλάδα. Αφού έφτασα στην Ελλάδα, ήταν ένας κύριος εκεί και έλεγε να έχουμε έτοιμα τα τεστ και τα qr codes. Λέω εγώ η λογική είναι να σκανάρουν τα qr αλλιώς γιατι και να μας τα έδιναν. Ο τύπος παιδιά, κοιτάζει το QR, και το κάνει ζουμ! ΤΟ QR ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΖΟΥΜ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ! Εκτος και αν είναι ο Κλαρκ Κεντ τότε πάω πάσο. Πρώτο σοκ. Δεύτερο σοκ. Έλεγχος διαβατηρίων. Ο τύπος δεν φορούσε καν μάσκα. Και έρχεται σε επαφή με όλους τους ξένους, γιατί λίγοι είμασταν Έλληνες στην πτήση όταν έφτασε Ελλάδα. Επίσης κανείς δεν σε ελέγχει αν όντως κάνεις την καραντίνα ή βολτάρεις. Και σας ρωτώ ποιος θα κάτσει να κάνει την καραντίνα; που πολύ κακώς είναι μόνο 3 μέρες και δεν ελέγχουν και τον κόσμο με τεστ πάλι και θα σας πω και το γιατί

Καραντίνα στην Κορέα

Ας περάσουμε στην διαδικασία της Κορέας τώρα, δεύτερη φορά που κάνω την καραντίνα τους και έχει ως εξής: Για να μπεις στην χώρα τώρα πρέπει να έχει βίζα, δεν μπορείς σαν τουρίστας χρειάζεσαι την ταυτότητα. Χρειάζεται να έχεις κάνει μοριακό τεστ ιου 72 ώρες πριν την πτήση και μόλις φτάσεις στο αεροδρόμιο περνάς από ένα σορό γραφεία όπου πρέπει να έχεις κατεβάσει 2 εφαρμογές στο τηλέφωνό σου, πας να σου τις ρυθμίσουν, πρέπει να έχεις τηλέφωνο που δουλεύει στην Κορέα και θα σε καλέσουν εκέινη την ώρα να το διαπιστώσουν. Πρέπει να βάλεις ένα τηλέφωνο κάποιου άλλου στην Κορέα ώστε να επικοινωνήσουν μαζί του σε περίπτωση που δεν μπορούν να μιλήσουν μαζί σου (μετα βίας μιλάνε αγγλικά) και να βάλεις την διεύθυνσή σου. Μετά περνάς σε άλλο γραφείο όπου τσεκάρουν πάλι τα στοιχεία και σου εξηγούν πως δουλεύουν οι εφαρμογές. να σημειώσω πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι φορούν μάσκα και ολόκληρη στολή. Μετά περνάς στον έλεγχο διαβατηρίων, παίρνεις την βαλίτσα σου και υπάρχουν 2 “επιλογές” αν είσαι μόνιμος κάτοικος Κορέας και έχεις συγγένεια με Κορεάτη απλά πας με ειδικό ταξί σπίτι σου και την επόμενη μέρα σου τηλεφωνούν για να σου κανονίσουν άλλο ειδικό ταξί και να πας να κάνεις το μοριακό τεστ σε κάποιο τοπικό κέντρο ή την προηγούμενη φορά που δεν είχα ακόμα την κορεατική ταυτότητά μου, κάνεις στο αεροδρόμιο το μοριακό τεστ, σε πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο για μια μέρα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ και μετά πας σπίτι σου. Αν δεν μπορείς να μείνεις σπίτι σου για την καραντίνα των 14 ημερών που είναι υποχρεωτική, τότε πρέπει να μείνεις στο ξενοδοχείο το οποίο το πληρώνεις 1485 ευρώ για αυτές τις 14 μέρες. Επίσης τα σκουπίδια σου τα πετάς σε ειδικές σακούλες όπου θυμίζουν κάτι παιχνίδια με biohazard αίσθημα

Καραντίνα στο σπίτι

Άν κάνεις την καραντίνα στο σπίτι, για 14 μέρες πρέπει να είσαι μόνος σου, δεν μπορείς να βγείς ούτε να πετάξεις τα σκουπίδια σου, και ό,τι χρειαστείς από σουπερ μάρκετ γίνεται ηλεκτρονική παραγγελεία και τα αφήνουν έξω από την πόρτα του σπιτιού σου (αυτό γενικά γίνεται εδώ και βολεύει πολύ στην συγκεκριμένη περίπτωση) Επίσης, η αλλαγή που έχει γίνει με το θέμα της καραντίνας, είναι ότι πριν είχαμε να κάνουμε το μοριακό τεστ, μόνο μια φορά, όταν μπαίναμε στην χώρα, ενώ τώρα, αφού παρουσιάστηκαν κρούσματα μετά το τέλος της καραντίνας, σου λένε πως πρέπει να κάνεις τεστ πάλι 1 μέρα πριν τελείώσει η καραντίνα σου πάλι.

Οι εφαρμογές

Οι εφαρμογές τώρα, είναι 2. Σε αυτές τις εφαρμογές κάθε μέρα, από 2 φορές συμπληρώνεις αν έχεις συμπτώματα καθώς και την θερμοκρασία του σώματώς σου. Πρέπει το gps να είναι πάντα ανοιχτό, σε περίπτωση που έχεις κάποιο σύμπτωμα μπορείς να καλέσεις σε τηλέφωνο που παρέχεται. Τώρα στο πώς θα ξέρουν αν βγήκες έξω, αν βγείς με το κινητό, θα το δούν. Αν δεν το πάρεις μαζί σου, καλούν σε ανιποψίαστες στιγμές και αν δεν το σηκώσεις μάντεψε ποιος θα έρθει σπίτι σου, επίσης αν το τηλέφωνο μέινει αδρανές για αρκετή ώρα τους πάει μήνυμα στα κεντρικά τους, όπως μου έτυχε έμένα, αφού μετά το τζετ λάγκ κοιμόμουν πόσες ώρες και όταν ξύπνησα είδα το μήνυμα ότι το τηκέφωνο ήταν ώρα αδρανές και έχει σταλεί μήνυμα σε υπεύθυνο χαχα.

Όσο για τα έξοδα, τα τεστ είναι δωρεάν αλλά τα έξοδα για την μεταφορά τα πληρώνουμε εμείς. Τώρα, καλό το γεγονός ότι κάνουν 2 φορές τεστ, γιατί αυτή τη φορά, ενημερώθηκα πως ενώ όλοι είμαστε με αρνητικά τεστ για να ταξιδέψουμε, βρέθηκε άτομο που ήταν θετικό μόλις μας έκαναν τεστ πάλι στην Κορέα οπότε..

Λοιπόν, αυτά τα νέα μου, ελπίζω μόλις βγώ από την καραντίνα να σας δείξω πολλά ωραία μέρη μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram μου εδώ

και στο κανάλι στο youtube εδώ

Επίσης, αύριο 13.30 ώρα Ελλάδος, η Αγγελική, που μένει και αυτή στην Κορέα αρκετά χρόνια, μέσω ZOOM θα κάνει δωρεάν ένα μάθημα με το κορεατικό αλφάβητο και μπορείτε να μπείτε όσοι θέλετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us05web.zoom.us/j/89663161051?pwd=aXBZZnR3WGZSZlgxSmJNdk96WStadz09

with love,

TheMeanBrunette