Πράγματα που ήδη μου λείπουν από την Κορέα

어서 오세요! Στο προηγούμενο ποστ μίλησα για πράγματα που μου είχαν λείψει στην Ελλάδα, σήμερα θα μιλήσω για πράγματα που ήδη μου λείπουν από την Κορέα και ξεκινάμε!

1. ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Στην Κορέα, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι δεν μπαίνεις στο σπίτι με τα παπούτσια. Τα βγάζεις μπροστά στον ειδικό χώρο. Τώρα αυτό δεν θα το κατατάξω στα πράγματα που μου λείπουν, πιο σωστά στα πράγματα που με κάνουν να νιώθω άβολα…Αν περπατήσω στο σπίτι στην Ελλάδα με τα παπούτσια, νιώθω ότι κάνω κάτι κακό, επίσης αν βλέπω τους γονείς μου στο σπίτι με παπούτσια με εκνευρίζει( χαχαχα τι έχω πάθει)

2. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΥΡΙΕΡ

Ναι…και πριν τον ιό στην Ελλάδα, ένα κούριερ θα έπαιρνε 3-4 Εργάσιμες τουλάχιστον…Ενώ στην Κορέα το θές την άλλη μέρα; Θα το έχεις το πολύ σε 2 μέρες είναι σπίτι, εκτός και αν είναι out of stock τότε θα περιμένεις 4 με 5 μέρες! Αχ…έχω παραγγείλει κάτι ωραία ρουχαλάκια που δεν έχουμε στην Κορέα τέτοια από γνωστό μαγαζί Θεσσαλονίκης (ωραία ρουχαλάκια έχετε παιδιά) ακόμα τα περιμένω…..

3. ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΑ ΤΣΟΠΣΤΙΚΣ

Όταν μαγειρεύω στην Κορέα χρησιμοποιώ ξύλινα τσόπστικς για να γυρίζω το φαγητό στο τηγάνι, εδώ που δεν έχω ξύλινα τσόπστικς νιώθω περίεργα να βάζω το πιρούνι… Επίσης στην Κορέα χρησιμοποιούν πάρα πολύ το ψαλίδι το οποίο είναι απαραίτητο τελικά, ας πούμε εκεί που μαγειρεύεις το κρέας το κόβεις μικρά κομμάτια με το ψαλίδι, και γίνεται πιο γρήγορα και το τρώς μπουκιές…Κόβουμε κυριολεκτικά τα πάντα, κρέας, καλαμάρια χταπόδια λαχανικά τι να σας λέω, πάρτε ψαλίδι και θα με θυμηθείτε!

4. ΣΑΣΙΜΙ

Που λέτε, τώρα με την διατροφή, μπορώ να τρώω όσο ωμό ψάρι θέλω (σασίμι) με μπόλικο wasabi και σάλτσα σόγιας. Το wasabi το βρήκαμε την σάλτσα σόγιας την έχουμε…τον ωμό σολομό όμως; Δεν το ρισκάρω στην Τρίπολη να φάω ωμό ψάρι μην πάθω και τίποτα. Δεν μπορούμε να κουνηθούμε να πάμε και πουθενά τώρα, Αλλιώς θα πήγαινα στην Καλαμάτα που έχουμε σούσι να φάω λιγάκι…

5. ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ

Τι κρύα που είναι τα ελληνικά σπίτια….Τι χαλιά, τι καλοριφέρ…πάλι κρυώνεις…ειδικά στο μπάνιο….

6. ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Μπορεί στην Κορέα να προσέχουμε με τον ιό, αλλά δεν έχουμε lockdown, δεν μπορείς να κάτσεις σε καφέ αλλά τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και μπορείς να πας….Και τόσο lockdown στην Ελλάδα….θα σαλέψει ο κόσμος στο τέλος….

Αυτά!

Αν θέλετε μπορείτε να με κάνετε follow στο instagram εδώ και να πάρτετε μέρος στο giveaway που είναι μέχρι αύριο για το πιο πρόσφατο album των ΒΤS

Και στο κανάλι μου στο youtube εδώ

Τα λέμε σύντομα!

with love,

TheMeanBrunette