Όσα μου είχαν λείψει από την Ελλάδα

어서 오세요 στο μπλόγκ! Και σήμερα θέλω να γράψω για πράγματα που μου είχαν λείψει από την Ελλάδα μετά από πραγματικά αρκετό διάστημα.

Τώρα, για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα, μόνη μου και ο λόγος είναι πως, χρειάζομαι να ανανεώσω αρκετά άμεσα το διαβατήριό μου. Και θα πείτε, καλά δεν μπορούσες να πας στην πρεσβεία; Αγαπητοί μου, η πρεσβεία με ενημέρωσε προς θα στείλει την δήλωσή μου στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο και ΑΝ. Επίσης άτομα που έχουν κάνει αίτηση για νέο διαβατήριο έχουν να το παραλάβουν πάνω από 1,5 μήνα γιατί δεν έχει έρθει κανένα διπλωματικό ταχυδρομείο. Οπότε η λύση ήταν να έρθω στην Ελλάδα. Ακούστε και αυτό. Η αστυνομία μου είπε ΠΙΘΑΝΟΝ να έχω το διαβατήριο στις 15 του μήνα…16 επιστρέφω Κορέα…Αρκετά με το στόρυ. Πάμε τώρα στα πράγματα που μου είχαν λείψει.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ/ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Γενικά προσπαθώ να αποφεύγω την ζάχαρη, και αυτό που μου άρεσε στην Ελλάδα είναι οτι βρίσκεις τόσα πολλά πράγματα χωρίς ζάχαρη. Παγωτά σοκολάτες σοκοφρέτες κτλ. Στην Κορέα όμως αυτά δεν υπάρχουν και μου είναι μεγάλο πρόβλημα…Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχω βρει, είναι κάτι αμύγδαλα με επικάλυψη σοκολάτα με στέβια τα οποία…άντε στην ανάγκη…(δεν μου αρέσει η μαύρη σοκολάτα) Και το κουτί κοστίζει περίπου στα 10 ευρώ και έχει μέσα 9 μικρά σακουλάκια των 30 γραμμαρίων…Γενικά στην Κορέα βάζουν ζάχαρη παντού, νομίζω εκτός από σκέτο κρέας και καμία σούπα χωρίς πάστα πιπεριάς, όλα τα άλλα έχουν ζάχαρη συν σιρόπι γλυκόζης…

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ

Ζώντας αρκετά χρόνια στην Καλαμάτα, οι “τσαπέλες” είχαν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Φανταστήτε γενικά την χαρά μου, μόλις μπήκα σε σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα! Στην Κορέα δεν τρώνε και πολύ τα σύκα. Πωλούντε σαν φρούτα αλλά, φανταστήτε με ρώτησαν πως τρώγωντε. Επίσης τα σύκα τους είναι αρκετά μεγάλα και καθόλου γλυκά. Αποξηραμένα βρήσκεις μόνο από το ίντερνετ. Αγορασα μια φορά για να φτιάξω ένα παραδισιακό φαγητό του Τζόσεον, και κατέληξα να φάω πάνω από τα μισά κατά την διαδικασία.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ναι μεν είμαι στην πηγή των Kdrama αλλά παρακολουθώ κάποια ελληνικά σήριαλ και εκπομπές και δυστυχώς στην Κορέα κάποια κανάλια δεν επιτρέπουν να δούμε το πρόγραμμα στο web tv και προσπαθούσα κάθε πρωί να βρω πού θα δω αυτά που θέλω (όχι ότι τα βλέπω τώρα στην ώρα τους μιας και κοιμάμαι από τις 8)

ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ

Τα σπίτια στην Κορέα είναι αρκετά μικρά, και το σπίτι μας στην Κορέα είναι σαν ένα δωμάτιο του σπιτιού μου στην Ελλάδα, και η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται κάπως ο μεγάλος χώρος. Με εξαίρεση το μπάνιο που στην Κορέα αφού ήταν μικρό ήταν και ζεστό ενώ στην Ελλάδα μου φαίνεται κάπως άδειο και αρκετά κρύο ( εννοείται προτιμώ έναν μεγάλο χώρο βέβαια)

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ

Εννοείται μου είχαν λείψει οι γονείς μου και ο γατούλης ο οποίος από την πρώτη μέρα ήρθε να κοιμηθούμε μαζί και η μάνα μου δεν με πίστευε όταν της το είπα. Θέλω να δω και άλλους από την οικογένειά μου που δεν έχω δει καιρό αλλά με την κατάσταση όπως είναι δεν νομίζω να συμβεί.

Αυτά για τώρα!

αν είστε καινούργιοι στο μπλόγκ, μπορείτε να με κάνετε follow στο instagram εδώ

Και στο κανάλι στο youtube εδώ

Τα λέμε σύντομα!

with love,

TheMeanBrunette