𝒟𝑜𝒾𝓃𝑔 𝒷𝒶𝓁𝓁𝑒𝓉 𝒸𝓁𝒶𝓈𝓈𝑒𝓈

Σήμερα θα σας πω για την τελευταία μου ασχολία (το Σαββατοκύριακο γιατί χρόνος δεν υπάρχει γενικά) Όσο ήμουν Ελλάδα έκανα κολύμπι και μου άρεσε πάρα πολύ, τώρα όμως με τον ιό δεν υπάρχουν ανοιχτές πισίνες. Επίσης, έχω θέμα με την πλάτη μου από τότε που σταμάτησα στο σύγχρονο χορό που έκανα και μιας και όλες οι δουλειές που έχω κάνει είναι να κάθεσαι. Έτσι, τώρα αποφάσισα να ξεκινήσω μπαλέτο αφού βοηθάει πάρα πολύ στην σωστή θέση του σώματος. Και να σας πω και κάτι; Όντως βοηθάει με την πλάτη μιας και πονάνε ΟΛΑ τα άλλα αυτή τη στιγμή, ούτε που σκέφτομαι την πλάτη μου!

Λοιπόν, ας το πάρω από την αρχή. Βρήκα μια σχολή μπαλέτου κοντά στο σπίτι μου (1 στάση με το μετρό) και έστειλα μήνυμα να μάθω πληροφορίες, όλα στα κορεάτικα (τα περίπλοκα με την ευγενική χορηγία του άντρα μου πάντα) Οκ όλα καλά με τα μηνύματα καταλάβαιναν. Κανονίζω να πάω από εκεί να μου πουν και άλλες λεπτομέρειες, να κανονίσω τις ώρες τα χρήματα τα ρούχα κτλ. Πάω εκεί, και πάπαλα. όλα ωραία από τα μηνύματα αλλά δεν μίλαγε αγγλικά αυτή καθόλου…(ωραία λέω εγώ από μέσα μου του χρόνου θα συνεννοηθούμε) Πάλι καλά μου έγραφε πράγματα στο google translate και καταλάβαινα, και ακόμα πιο πάλι καλά που αυτή καταλάβαινε τι της έλεγα εγώ στα κορεάτικα γιατί εγώ δεν τα έγραφα πουθενά, απλά τα έλεγα. Τώρα, θα περάσω στα λεφτά. Ξέρετε εμείς στην Ελλάδα πληρώνουμε συνήθως τον μήνα, αλλά εδώ είχε 3 επιλογές: 3 μήνες, 6 μήνες και 10 μήνες. Λέω και εγώ άντε να κάνω 3 μήνες (γιατί υπάρχει πιθανότητα να πάω Ελλάδα τον Ιανουάριο) και πάμε στην τιμή…Να σας κάνω ένα μικρό intro στα λεφτά πρώτα. Έχουμε και λέμε, το 100 το λέμε μπεκ άρα αν θες να πεις 500 γουν λες “Ο μπεκ γουον”. Το χίλια είναι μαν, και αν θες να πεις 10 χιλιάδες γουόν λέμε σιπ μαν γουον. (Κινέζικοι αριθμοί για τα λεφτά) Λοιπόν, τώρα εκεί στο 3 μήνες έλεγε 45 μαν γουον. Τι καταλαβαίνουμε; Εγώ κατάλαβα 45 χιλιάδες με το φτωχό μου το μυαλό και λέω μάλλον 45 χιλιάδες τον μήνα μια χαρά πολύ φθηνά! (να πω πως τα 500 γουον είναι σαν να λέμε 40, 50 λεπτα του ευρώ τα χιλιάδες είναι σαν να λέμε 20 50 ευρώ…είναι κάπως σαν τις δραχμές, όσοι θυμάστε δραχμές) Αμ δε! Τελικά αυτό το 45 το διαβάζουν κάπως αλλιώς και τελικά είναι 450 χιλιάδες γουόν! Κορεάτες, θέλετε ξύλο; Τι είναι αυτά;;;!!! (450 χιλιάδες είναι 331 ευρώ) Ρωτάω τον άντρα μου αν είναι οκ τιμή μου λέει είναι καλά το κλείνω (μετά έμεινα με 40 ευρώ πληροφοριακά)

Τώρα, τα μαθήματα, δεν σου δίνουν πρόγραμμα όπως θυμόμουν εγώ, αλλά κατεβάζεις την εφαρμογή της σχολής στο κινητό, και σου έχει τα μαθήματα που γίνονται κάθε μέρα όλη την εβδομάδα και εσύ τα κλείνεις από την εφαρμογή.( Το συμπάθησα το πρόγραμμα) Σου λέει πόσα άτομα θα είναι και ποιος κάνει το μάθημα. Εγώ κάνω μόνο ΣΚ και το 1 μάθημα είναι μπαλέτο (πρώτο επίπεδο) και το δεύτερο είναι ασκήσεις μπαλέτου.

Και τώρα να μιλήσω για τα μαθήματα που έκανα. Όλα κορεάτικα (για έναν περίεργο λόγο καταλάβαινα, αν και ευτυχώς η δασκάλα μιλάει αγγλικά και αν ήθελα περεταίρω εξήγηση μου έλεγε) Φυσικά εγώ είμαι η πιο ζουμερή εκεί μέσα οπότε ήταν και κάπως άβολο με τα κολάν και τα κορμάκια που φοράμε. (Δε θα σκάσω κιόλας εγώ για να μην με πεθάνει η πλάτη μου πήγα) Όλα οκ στο μάθημα αναμενόμενο το τι θα κάναμε (είχα μια ιδέα γενικά) Την επόμενη μέρα παιδια…..Πόνος….να φτερνίζεσαι και να πονάς (έχω να το νιώσω από το κροσφιτ αυτό) και να έχεις και τον άντρα σου να γελάει….Την δεύτερη μέρα πήγα για το μάθημα ασκήσεων…ξεκινήσαμε χαλαρά και λέω και εγώ άντε σήμερα θα είναι ωραία…Τι το θελα; Μετά από τα 2 χαλαρά…..άντε γεια…Στρατος! Ό,τι άσκηση υπάρχει σε κοιλιακούς την κάναμε, πλιέ μέχρι το πάτωμα, κάτι λάστιχα στα πόδια να τραβάμε το πόδι, λάστιχα στα χέρια να τραβάμε τα χέρια. Τέλος πάντων να φτάσω στο σήμερα. Αισθάνομαι σαν να μου την έχει πέσει μια συμμορία και με έχουν χτυπήσει! Άυτό! Και ξέχασα να αναφέρω πως καθ’όλη την διάρκεια του μαθήματος είμαστε με μάσκα

Λοιπόν, τα άρθρα αυτές τις μέρες δεν έχουν και πολύ έμπνευση, αλλά σύντομα θα σας γράψω για την φωτογράφηση που θα κάνω με παραδοσιακά ρούχα για την επέτειο μας για το οποίο περιμένω σαν τρελή και φυσικά μπορείτε να μου πείτε δικά σας θέματα. Αν σας άρεσουν τα πόστ μπορείτε να αφήνετε ένα like (το αστεράκι στο κάτω μέρος) και αν θέλετε να βλέπετε φώτο και στόρυ από Κορέα μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram εδώ στο themeanbrunette (Το άλλαξα τελικά)

with love,

TheMeanBrunette