𝐹𝒬𝒜 𝓎𝑜𝓊𝓇 𝓆𝓊𝑒𝓈𝓉𝒾𝑜𝓃𝓈

Σας κακομαθαίνω αυτή την εβδομάδα, με 2 άρθρα, αλλά βλέπω στα σχόλια και στα live με ρωτάτε πολλά άτομα τα ίδια πράγματα, οπότε θα γράψω ένα άρθρο εδώ για όλους. Είδα τα σχόλιά σας οπότε θα πάρω μια μια τις ερωτήσεις και θα τις απαντώ.

  1. ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ

Η πιο συχνή ερώτηση, την έχω απαντήσει και σε ένα παλιό Q&A που έκανα. Λοιπόν, τον άντρα μου τον γνώρισα όταν ήμουν 19 χρονών, θα κάνω το στορυ όσο πιο μικρό γίνεται, ήταν καλοκαίρι, έβλεπα dramas μαζί και πολλά άλλα, γενικά έλιωνα στην τηλεόραση, φίλους δεν είχα (όταν λέμε δεν είχα, δεν είχα κανέναν δεν έβγαινα από το σπίτι όλοι μου οι φίλοι ήταν στις πόλεις που σπούδαζαν και εγώ ήμουν στο πατρικό μου και μόλις τελειώνεις το λύκειο ότι φίλους είχες σιγά μην τους ξαναδείς.) Τέλος πάντων κάπως μου ήρθε, παρακολουθούσα και μια ιστοσελίδα που είχε να κάνει με ταξίδια, και αυτή η ιστοσελίδα είχε δυνατότητα για pen pal δηλαδή φίλους μέσω αλληλογραφίας. Είχε από όλες τις χώρες και είχε να κάνεις σαν ανταλλαγή γλώσσας ή να μιλάς για χόμπυ κτλ. Οπότε μπήκα να τσεκάρω αφού βαριόμουν που ζούσα και βρήκα τον άντρα μου, τώρα πως του έστειλα, αυτό που έγινε είναι ότι τότε έβλεπα μια αμερικάνικη κωμική σειρά στην τηλεόραση φανατικά, και σε εκείνο το σάιτ το μόνο που έβλεπες ήταν η ηλικία τα ενδιαφέροντα και ένα μικρό κειμενάκι, και πήγε το μάτι μου σε κάποιον που έβλεπε την ίδια σειρά με εμένα, οπότε έστειλα μήνυμα είπα πως βλέπω και εγώ αυτή την σειρά και αρχίσαμε να μιλάμε περιστασιακά (τώρα δεν μπορώ να κάτσω να γράψω όλη την ιστορία έγιναν πολλά και θα πρέπει να αλλάξω τον τίτλο του άρθρου) η κατακλείδα είναι πως μετά από κάποιο διάστημα υπήρχε ενδιαφέρον μιλήσαμε με κάμερα 2 φορές μάλιστα, πριν δεν είχαμε δει ο ένας τον άλλο. Και ο άντρας μου ήρθε ταξίδι στην Ελλάδα να με δει…γνωριστήκαμε το 2014 από τον Οκτώβριο του 2015 είμαστε μαζί και σε λίγες μέρες έχουμε και την επέτειο του γάμου μας…αυτά! Χαίρομαι που τον γνώρισα και είναι όπως είναι, δεν θα τον αντάλλαζα για τίποτα.

2. ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ

Μιλάμε αγγλικά και μόνο, εγώ μαθαίνω κορεάτικα, αυτός ξέρει να διαβάζει ελληνικά και να λέει κάποιες φράσεις αλλά μόνο αγγλικά θα μιλήσουμε μεταξύ μας. ΕΚΤΟΣ και αν θέλουμε να κουτσομπολέψουμε κάποιον που είναι μπροστά μας τότε θα μιλήσουμε κουτσά στραβά κορεάτικα ή ελληνικά ανάλογα την χώρα που είμαστε. Μάλιστα εδώ θα πω πως είμαι αρκετά κακή επιρροή γιατί ο άντρας μου ακούει τι λέω όταν μιλάω στο τηλέφωνο και τα επαναλαμβάνει σε άσχετες περιπτώσεις (κακές λέξεις)

3. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΩ

Λοιπόν ο τίτλος της δουλειάς είναι language device support DB writing and revision. Τώρα να εξηγήσω, είναι μια εύκολη δουλειά, η LG κάνει κάποιες συσκευές όπως smart tv και smart home γενικά, και θέλει να έχει εντολές στα ελληνικά. Οπότε εγώ μεταφράζω, διορθώνω και τεστάρω αν οι εντολές εκτελούνται σωστά. όταν ήρθα εδώ δεν είχα σκοπό να ψάξω για δουλειά, ήθελα να επικεντρωθώ πιο πολύ στο τεστ για ορκωτούς λογιστές γιατί αυτό θέλω να κάνω (μου αρέσει να καρφώνω κόσμο και να εκβιάζω, το έκανα εξάσκηση από μικρή, ρωτήστε και την αδερφή μου) τέλος πάντων, μου έστειλαν προσωπικό μήνυμα (εδώ το κάνουν αυτό από ότι έχω καταλάβει γιατί έχω λάβει και άλλα τέτοια μηνύματα) και μου είπαν πως θέλουν άτομο για ελληνικά, έτσι άρχισα να δουλεύω αν και είναι πρότζεκτ οπότε θα σταματήσω σε λίγους μήνες. Είμαι ακόμα σε σκέψη για να δεχθώ την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου γιατί θέλω χρόνο για το τεστ και δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή, και στη δουλειά δεν γίνεται και σωστό διάβασμα.

4.ΠΕΘΕΡΙΚΑ

Δεν μπορώ να έχω άποψη για όλα τα πεθερικά, θα μιλήσω για τους δικούς μου, είναι πολύ διακριτικοί άνθρωποι δεν ανακατεύονται στα θέματά μας, και γενικά είναι πολύ καλοί, μάλιστα επειδή με την αδερφή του άντρα μου έχουμε την ίδια ηλικία, η πεθερά μου ανησυχεί για εμένα για το που είμαι σε ξένη χώρα αν περνάω καλά μήπως μου λείπουν οι γονείς μου κτλ Μάλιστα το καλοκαίρι, η πεθερά μου έλεγε στον άντρα μου να μη με βάζει να μαγειρεύω γιατί έκανε ζέστη και θα κουραστώ.

5. ΑΝ ΜΕΝΩ ΚΟΡΕΑ

Ναι μένω Κορέα, σχεδόν ένα χρόνο τώρα

6. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δεν είναι εύκολο. Αν δεν έχεις λεφτά πρώτα από όλα γιατί εδώ τα σπίτια και η ζωή είναι πολύ ακριβά οπότε θες ένα πολύ καλό κεφάλαιο, και δεύτερον στην Κορέα χωρίς βίζα μπορείς να μείνεις μόνο 3 μήνες. Για να πάρεις βίζα θα πρέπει είτε να είσαι μαθητής, που σημαίνει και άλλα λεφτά για τα δίδακτρα, επίσης οι μαθητές απαγορεύεται να δουλεύουν πλήρη απασχόληση άρα στην καλύτερη μπορείς να δουλεύεις νομίζω 16 ώρες την εβδομάδα ή κάτι τέτοιο και τα λεφτά δεν φτάνουν, για βίζα εργασίας θα πρέπει να βρεις την δουλειά να βγάλεις βίζα και μετά να έρθεις οπότε αν η εταιρεία δεν είναι μεγάλη και εσύ δεν είσαι ταλεντάρα, αποκλείεται να σε πάρουν γιατί αν βγάλεις βίζα εργασίας σημαίνει πως η δουλειά σου θα την πληρώσει και θα έχει την ευθύνη σου και κανείς δεν το θέλει αυτό. Και η άλλη βίζα που δίνει πολλά προνόμια είναι η βίζα γάμου, που είσαι παντρεμένος/η με κορεάτη/κορεάτισσα. Αν είστε πολίτες άλλης χώρας ίσως έχετε την δυνατότητα για holiday visa πρέπει να είσαι κάτω των 30 και μπορείς να μείνεις στην Κορέα 1 χρόνο, και πάλι όμως οι ώρες που μπορείς να εργαστείς και οι δουλειές που επιτρέπεται να κάνεις είναι περιορισμένες.

7.ΕΠΟΧΕΣ

Μην έρθετε Καλοκαίρι. Αυτό. Καλύτερα τέλος Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου, είναι πολύ ωραία και μετά αρχές Απριλίου με αρχές Μαΐου, τον χειμώνα κάνει πολύ κρύο (-14 για πλάκα)

Αυτά…Α! και όσοι θέλετε μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram πατώντας εδώ ή πληκτρολογώντας το παρακάτω όνομα στην φωτο

with love,

TheMeanBrunette