𝑅𝑜𝓂𝒶𝓃𝓉𝒾𝒸 𝓉𝒶𝓁𝑒𝓈 𝒻𝓇𝑜𝓂 𝒥𝑜𝓈𝑒𝑜𝓃

Μιας και έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο για ρομαντικές ιστορίες στην παλιά Κορέα, είπα για αυτή την εβδομάδα, να σας γράψω 1 από τις ιστορίες του βιβλίου, μερικές σελίδες την ημέρα. Πρώτα από όλα να σας πω πως γενικά δεν υπάρχουν πολλές ρομαντικές ιστορίες από την εποχή Τζόσεον μιας και ήταν καθορισμένο από παιδιά ποιος θα παντρευτεί ποιον. Έτσι προτιμούσαν πιο συναρπαστικές ιστορίες όπως με φαντάσματα. Η ιστορία που θα σας πω για την εβδομάδα είναι μια από τις διασημότερες παραδοσιακές ιστορίες αγάπης της Κορέας. Αφήνω τα πολλά πολλά και ξεκινάμε!

                                                       CHUNHYANG

Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε στην επαρχία Τζόλλα-ντο στην πόλη της Νάμγουον, ένας γραφειοκράτης με το όνομα Λι Τούνγκ που είχε έναν γιο, Λι Μονγκριόν κ που ήταν 16 χρονών. Ο Λι Μονγκριόνγκ ήταν ένας απο τους πιο ικανούς λόγιους της χώρας και μεγάλωνε σε γνώση καθημερινά μέσα από τις σπουδές του.

Ένα πρωί, μια όμορφη ημέρα  που ο ήλιος έλαμπε, ο αέρας θρόιζε τα φύλλα των δέντρων, ενώ τα πουλιά πετούσαν ανάμεσα στα κλαδιά τραγουδώντας και πεταλούδες πετούσαν από λουλούδι σε λουλούδι, ο Λι Μουνγκριόνγκ τα έβλεπε όλα αυτά και κάλεσε τον υπηρέτη του “Κοίτα αυτή την αξιοθαύμαστη φύση” είπε, “Δεν έχω την καρδιά να μελετήσω όταν βλέπω τον κόσμο της φύσης τόσο όμορφο, όταν σκέφτομαι πως ακόμα και κάποιος που ζει στα όρια της ζωής, που ζει για έναν αιώνα, ζει μόνο 36 χιλιάδες μέρες, με τις περισσότερες καταδικασμένες στην θλίψη, την φτώχεια ή την ασθένεια. Αχ! δεν θα ήταν καλύτερα να ζούσε κανείς τουλάχιστον μερικές μέρες ευτυχισμένος; Γιατί πάντα να δουλεύεις και να διαβάζεις; Είναι μια τόσο όμορφη μέρα. Θέλω να κάνω έναν περίπατο. Δείξε μου ένα μέρος να επισκεφτώ σε αυτή την πόλη”

Ο υπηρέτης του είπε να επισκεφτεί στο Γκουάνγκχανλου, ένα κιόσκι τοποθετημένο σε έναν κήπο όπου δίνει πανοραμική θέα ποταμών και βουνών. “Θέλω να δω αυτό το μέρος” απάντησε ο Λι Μουνγκριόνγκ “για αυτό πήγαινέ με εκεί”. Ο υπηρέτης τον πήγε. Σύντομα έφτασαν στην γέφυρα και έφτασαν στο κιόσκι του Γκουάνγκχανλου, και από εκεί ο Λι Μουνγκριόνγκ θαύμασε το τοπίο. Για αρκετή ώρα κοιτούσε το τοπίο με τα βουνά, τις κορυφές τους να είναι κουκουλομένες από τα σύννεφα και τις πεδιάδες όπου η ομίχλη κοιμόταν. Στο τέλος, ευχαρίστησε τον υπηρέτη του που του έδειξε τόσο ωραία πράγματα, και αστειεύτηκε ότι θα έπρεπε να ζήσει εδώ σαν ερημίτης.

“Είναι αλήθεια” απάντησε ο Λι Μουνγκριόνγκ, “είναι ένα υπέροχο μέρος, γιατί δεν με έφερες εδώ νωρίτερα σε αυτό το υπέροχο κιόσκι που θα μπορούσα να ξεκουράζομαι από όλη την δύσκολη δουλειά μου;” “Γιατί φοβόμουν τον πατέρα σου” απάντησε ο υπηρέτης. Ο Λι Μουνγκριόνγκ τον σταμάτησε “Αρκετά Αρκετά άφησέ με μόνο μου, πήγαινε παρά πέρα να διασκεδάσεις, ο πατέρας μου δεν θα σε μαλώσει που μου πρόσφερες έναν μικρό περισπασμό” Μα καθώς κοιτούσε προς τα βουνά, παρατήρησε ένα κορίτσι που ε=έκανε κούνια σε ένα δέντρο. Κάλεσε πάλι πίσω τον υπηρέτη.”Τι είναι αυτό” ρώτησε, δείχνοντας το κορίτσι. Ο υπηρέτης τρομαγμένος και ντροπαλός προσποιήθηκε ότι δεν είδε τίποτα. “Πώς τα μάτια σου δεν μπορούν να δουν τίποτα εκεί;” Είπε εκνευρισμένος ο Λι Μουνγκριόνγκ. “Είναι μια δεσποινίδα στην κούνια” απάντησε επιτέλους ο υπηρέτης. “Γιατί δεν το είπες αμέσως;” ρώτησε ο Λι Μουνγκριόνγκ. “Αν με είχες ρωτήσει αρχικά αν ήταν μια δεσποινίδα, θα είχα πει ότι είναι μια δεσποινίδα. Δεν με ρώτησες αυτό, και πίστεψα ότι είχες δει κάτι άλλο. Αλλά αν ο πατέρας σου μάθει πως σε έφερα εδώ και είδες τέτοια πράγματα, τότε θα θυμώσει μαζί μου”

“Γιατί ο πατέρας μου να σε μαλώσει που με πήγες σε ένα ωραίο περίπατο μία μέρα μεταξύ ημερών τόσου διαβάσματος; ας μην μιλήσουμε άλλο για τον πατέρα μου, και πες μου αυτή που είναι στην κούνια είναι παντρεμένη ή όχι.”

“Είναι ανύπαντρη” απάντησε ο υπηρέτης.

“Είναι από ευγενή οικογένεια ή είναι αστή;” ρώτησε ο Λι Μουνγκριόνγκ

Ο υπηρέτης απάντησε πως είναι μια κατώτατης τάξης κοπέλα με το όνομα Τσουνχιανγκ, ένα όνομα που σημαίνει “άρωμα της άνοιξης”

“Θα προσευχηθείς” είπε ο Λι Μουνγκριόνγκ  “να έρθει προς το μέρος μας αυτή η κοπέλα;”

Ο υπηρέτης διαφώνησε, λέγοντας πως αυτό το θέμα παρουσίαζε μεγάλη δυσκολία. Ο Λι Μουνγκριόνγκ εξεπλάγην με την αντίσταση καθώς πίστευε, αντιθέτως, τίποτα δεν είναι πιο απλό από το να του φέρει μια απλή κοπέλα μπροστά του. Ο υπηρέτης του επαίνεσε το κορίτσι για την αγνότητά της, την τεράστια αρετή της, λέγοντας πως θα ήταν πέραν του εύκολου να την πείσει να έρθει να γνωρίσει έναν νέο άντρα.

“Τι θα μπορούσα να κάνω;” έκλαψε ο Μι Μουνγκριόνγκ, “για να έχω την χαρά να ξοδέψω λίγα λεπτά μιλώντας μαζί της;”……

 

chunhy2.gif
Chunhyang και Yi Mongrryong από παλιά ταινία

Και εδώ τελειώνω την ιστορία για σήμερα! Θα ήθελα να μάθω πως σας φάνηκε κάτω στα σχόλια, επίσης αν σας άρεσε πατήστε το αστεράκι στο κάτω μέρος! Θέλετε να το συνεχίσω ή σας φαίνεται βαρετό;

όσοι θέλετε μπορείτε να με ακολουθήσετε στο ίνστα παρακάτω και να βλέπετε διάφορα από Κορέα!

 

 

With love,

TheMeanBrunette