한국민속촌 Κορεάτικο παραδοσιακό χωριό

Τον Οκτώβριο επισκέφτηκα το παραδοσιακό χωριό στην επαρχία, και συγκεκριμένα στην πόλη Yongin το οποίο άνοιξε το 1974. Και αν σας αρέσουν οι σειρές εποχής τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να πάτε μιας και πολλές σειρές γυρίστηκαν εκεί, ενδεικτικά να σας πω μερικές. Saimdang’s diary, the crowned clown, 100 days my prince, seven day queen,scholar who walks the night,the moon that embraces the sun, arang and the magistrate jewel in the palace κ.α.

Το χωριό παρουσιάζει την κορεατική κουλτούρα στα τέλη της εποχής Joseon.υπάρχουν σπίτια της εποχής, πλουσίων και απλών χωρικών, ακαδημίες κομφουκιανισμού παραδοσιακό καφέ με ιατρικό τσάι καθώς και εστιατόριο με παραδοσιακό φαγητό και ποτό. Το εισιτήριο για έναν ενήλικα είναι 18 χιλιάδες γουόν περίπου 13,5 ευρώ.

Μόλις μπεις μέσα στο χωριό συναντάς την πλατεία και στη συνέχεια ξεκινάς την περιήγηση στα workshops όπου βλέπεις διάφορους τεχνίτες να κατασκευάζουν ξύλινα κορεάτικα αντικείμενα όπως μάσκες ή ψάθινα παραδοσιακά παπούτσια.

φολ
μπαίνοντας στο χωριό
ξ
workshop με βεντάλιες
κξ
παραδοσιακές ξύλινες μάσκες

μετά τα workshop βλέπεις διάφορα σπίτια με κήπους όπου υπάρχουν διάφορα κορεατικά μυρωδικά και βότανα. Και δίπλα από αυτά υπάρχει παραδοσιακό καφέ με κορεάτικο τσάι που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. Περισσότερο εντύπωση μου έκανε ένα τσάι με τζίτζιφα το οποίο είχε γεύση που θύμιζε ελληνικά μουστοκούλουρα.

Αφού πήρα το τσάι μου εκεί, μετά προχώρησα σε έναν ανοιχτό χώρο όπου θα έκαναν παράσταση άτομα τα οποία σπουδάζουν παραδοσιακούς χορούς που κατά την γνώμη μου ήταν αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα πράγματα που θα δείτε στο χωριό

dance

Μετά από την παράσταση που ήταν καταπληκτική, επειδή ήταν halloween τότε, είχαν ένα δρώμενο όπου είχες ένα μικρό βιβλιαράκι και σημείωνες κάποια κακά πράγματα που έχεις κάνει και ο βασιλιάς του κάτω κόσμου(κατά την κορεατική μυθολογία) θα έκρινε αν θα έπρεπε να πας στον παράδεισο ή την κόλαση. Στο μέρος όπου γινόταν αυτό το event, υπήρχαν και οι γνωστές κατασκευές για τα βασανιστήρια που βλέπουμε στις κορεάτικες σειρές, τις οποίες μάλιστα μπορείς να δοκιμάσεις (αν αναρωτιέστε δεν τις δοκίμασα αλλά πολλά παιδάκια έβαζαν τους μπαμπάδες τους να κάτσουν και τα παιδάκια να προσπαθούν να τους “βασανίσουν” το οποίο ήταν πολύ αστείο)

ko
με τα μαύρα βλέπουμε τον βασιλιά του κάτω κόσμου και δίπλα ο ¨κακομαθημένος” βασιλιάς.

Αφού παρακολούθησα λίγο την αστεία παράσταση με τα παιδάκια να πηγαίνουν μπροστά, προχωρήσαμε προς τα παραδοσιακά σπίτια όπου έβλεπες την δομή τους και τα δωμάτια, δηλαδή ποιο είναι η κρεβατοκάμαρα ποιο είναι το γραφείο, η κουζίνα τα δωμάτια των σκλάβων κτλ.

π[

δωμάτιο με hanbok και παραδοσιακό κρεβάτι

j
σπίτι ευκατάστατης οικογένειας
ξκ
σπίτι ευκατάστατης οικογένειας
huho
Δέντρο θρησκευτικής σημασίας

Το μέρος είναι πάρα πολύ μεγάλο με ωραία πράγματα να δεις και υπέροχες φωτογραφίες να βγάλεις. Μακάρι να είχα και άλλο υλικό να σας δείξω…Επίσης μπορείς να φορέσεις Hanbok και να κάνεις βόλτες στο χωριό. Γίνονται και παραδοσιακοί γάμοι εκεί που είναι εξίσου ωραίο, και έτυχε να δω κιόλας παραδοσιακό γάμο εκείνη την μέρα!

Μετά την βόλτα στο χωριό έφαγα τα πάντα εκεί από σνάκ και φαγητά μιας και δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσεις παραδοσιακά σνακ φαγητά και ποτά στον χώρο.

Άρθρο: Άρτεμις Δρούλια

Η Πρεσβεία της Κορέας δεν είναι υπεύθυνη για την εγκυρότητα του περιεχομένου και οι απόψεις και οι συστάσεις που διατυπώνονται αντιπροσωπεύουν τα εμπλεκόμενα άτομα και δεν αποτελούν άποψη ή σύσταση της Πρεσβείας της Κορέας