𝕊𝕥𝕣𝕒𝕨𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪 𝕤𝕖𝕒𝕤𝕠𝕟

Σήμερα θα μιλήσουμε για φράουλες ναι. Εδώ λοιπόν είναι εποχή φράουλας οπότε τα πάντα έχουν να κάνουν με φράουλες…ότι γλυκό μπορείτε να φανταστείτε είναι με φράουλα.Φανταστείτε υπάρχει all you can eat μπουφέ με θέμα γλυκά που έχουν φράουλα(στο οποίο θα παρευρεθώ σήμερα yay!)

μ.jpg

Ένα ‘αλλο γλυκό που αξίζει πιστεύω είναι το γλυκό με θρυμματισμένο πάγο από γάλα που έχουν εδώ με φράουλες. Είναι αρκετά νόστιμο αν και παγώνει το στόμα σου κάποιες φορές αυτό το γλυκό είναι σκέτος θρυμματισμένος πάγος στον οποίο έχουν ρίξει ζαχαρούχο γάλα και είναι πολύ κοντά στο παγωτό σαντιγί και κάποιο σιρόπι. Άν ταξιδέψετε προς τα εδώ αξίζει να το δοκιμάσετε…φυσικά βγαίνει σε πολλές γεύσεις όπως με ορεο ή τιραμισού…με μάνγκο και πολλά πολλά άλλα.

κ.jpg

μί.jpg

 

Στην Κορέα λένε πως έχουν τόσο ωραίες φράουλες που συγκεκριμένα αυτή την εποχή πολλοί τουρίστες έρχονται εδώ για τις φράουλες..και εγω ήμουν σε φάση…μα καλά….για τις φράουλες? Μέχρι που αρκετές μέρες μετά και κατανάλωσης πολλών ΚΙΛΩΝ φράουλας είπα να γράψω….

Όντως οι φράουλες εδώ είναι πάρα πολύ νόστιμες…με έντονη μυρωδιά και κατακόκκινες.Δεν έχει τύχει να αγοράσω φράουλες εδώ και να υπάρχει κάποια χαλασμένη ή έντονα χτυπημένη…ωστόσο οι φράουλες εδώ είναι πάρα πολύ ακριβές….1 κιλό φράουλες (συνήθως θα βρείτε του κιλού ή 750 γραμμάρια) κοστίζει 18 με 20 ευρώ…είναι πάρα πολλά σε σχέση με τις δικές μας τιμές….παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια κατηγορία φράουλας όπου μόλις το άκουσα γέλασα πολύ..behold…..”ΑΣΧΗΜΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ” ναι….τι εστί άσχημες φράουλες…? Εννοούν φράουλες οι οποίες σε όψη μπορεί να μην είναι τόσο ωραίες…άλλες μικρές άλλες μεγάλες άλλες πλατιές..όλες αυτές μαζί τις ονομάζουν άσχημες φράουλες και πωλούνται στα 12 με 14 ευρώ το κιλό το πρώτο κιλό φράουλες που κατανάλωσα μόνη μου ήταν οι άσχημες φράουλες οι οποίες ήταν πολύ νόστιμες και γλυκές

γ.jpg

από ότι βλέπετε  υπάρχει μια ψύχωση με τις φράουλες…Α! και επειδή κάποιους μπορεί να τους έπιασε λιγούρα…δοκίμασα κάτι απλό αλλά πολύ ωραίο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας! Γάλα φράουλας!

Λοιπόν πρώτα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε κατεψυγμένες φράουλες και θα τις βάλετε στο μπλέντερ με λίγο νερό και θα τα χτυπήσετε να γίνουν πουρές.

Μόλις γίνει πουρές θα το βάλετε σε μία κατσαρόλα με ζάχαρη και θα το αφήσετε μέχρι να πάρει βράση. Αυτό πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει και μετά θα πάρετε γάλα (αν θέλετε μπορείτε και γάλα καρύδας ίσως δώσει καλύτερη γεύση) το γάλα για πιο πλούσια γεύση θα το χτυπήσετε (εγώ το χτύπησα στο μπλέντερ εγώ εκεί το έκανα και βγήκε αφράτο)

Το σιρόπι θα το βάλετε στα τοιχώματα του ποτηριού και στον πάτο και θα ρίξετε το γάλα.Θα το ανακατέψετε και έτοιμο!

Enjoy!homemade-korean-strawberry-milk-2.jpg